Arthur St Apartment

Urban Oasis

A new apartment on a very tight site in North Hobart provides the occupants with funky and contemporary accommodation just a stones throw away from a well renown restaurant strip.

"A funky and contemporary urban oasis"

David Menzies

Views to downtown Hobart and beyond to the River Derwent, a sunny courtyard, and a secure perimeter make for a pleasant living experience in a very convenient location.

The property was originally a workshop with small backyard, located on a corner of land enclosed on three sides by streets.

The workshop was converted to M2a's architectural studio during 2009/10 and the apartment followed, completed in April 2014.

The Apartment is above and behind the studio, compactly responding to the confines of a small site and set-back respectfully from an historic property on the Eastern boundary.  The importance of creating a scaled infill to complete the streetscape was considered carefully during the design phase.


Internally the layout is a series of discrete spaces over 3 levels that work well given the small overall size. Poplar lining on ceilings and joinery panels adds warmth to the colour scheme.


Completed: 2014

Builder: Smith Builders

Engineer: Gandy & Roberts Pty Ltd

Photos: Property Pix